Valvojan lausunto

By Markku Sormunen 2017-06-04

HOG, valvojan lausunto

Suomen kesäkuun kilpailukalenteriin on tänä vuonna saatu uusi tulokas, kun kesäkuun toisena viikonloppuna kilvoitellaan ensi kertaa Helsinki O-Gameseissa. Varsinaiseksi tulokkaaksi tapahtumaa ei kuitenkaan voi kutsua, sillä tämä alkukesän klassikkotapahtuma järjestetään nyt jo 50.kerran – viime vuosikymmenten aikana tapahtuma on kulkenut Suunto Games -nimellä.

Kilpailut käydään Nuuksion kansallispuistossa ja alueelta on tehty kokonaan uusi kartta laserkeilausaineistoon pohjautuen. Vaikka kyseessä on etenkin monille pääkaupunkiseudun suunnistajille tutut seudut, päästään kisassa alueille, joita on vähemmän käytetty ja kilpailukeskuksen sijainti mahdollistaa täysipainoisen suunnistuksen alusta loppuun.

Sekä aikuisten että lasten ratamestarit ovat mielestäni onnistuneet tehtävässään hyvin ja suunnistajille on tarjolla monipuolisia suunnistushaasteita. Lauantaina koetellaan taitoja ja fysiikkaa teknisillä keskimatkan radoilla kun taas sunnuntaina päästään nautiskelemaan upeista maastoista hieman pidempään.

HS on tehnyt järjestelyissä tänäkin vuonna hienoa työtä ja uskon että Helsinki O-Gamesissa on jokaiselle jotain. Kisaviikonloppu toimii varmasti hyvänä virittelynä myös seuraavan viikonlopun Jukolaa varten.

Tsemppiä ja nautinnollisia suunnistushetkiä!

Aleksi Leskinen

Lynx