Uusia näköaloja suunnistukseen: Iltarasteilta kisamaastoihin

//Uusia näköaloja suunnistukseen: Iltarasteilta kisamaastoihin

Uusia näköaloja suunnistukseen: Iltarasteilta kisamaastoihin

Helsinki O-Games on hyvä paikka kokeilla kilpasuunnistusta ensi kertaa

Monille ensikosketus kilpasuunnistukseen saattaa olla Jukolan viesti, mutta miksipä kilpasuunnistusta ei voisi kokeilla myös Helsinki O-Gamesissa? Jos olet jo käynyt kuntorasteilla ja oppinut suunnistuksen perustaidot, kuten kartan suuntaamisen maaston mukaisesti ja kompassin käytön perusteet tai selvinnyt maaliin kuntorastien reiteiltä, miksipä jättäisit löytämättä uusia ja kiinnostavia maastoja ja ratoja, joita HOGin kaltaiset tapahtumat tarjoavat?

Sprinttisuunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström löytää hyviä syitä suunnistaa ja haastaa itsensä niin uusissa maastoissa kuin urbaaneissa ympäristöissä.

– Kartan kanssa kulkiessa poikkeaa totutuista reiteistä ja voi löytää mielenkiintoisia kohteita, jopa ihan kotikulmiltaan. Esimerkiksi vanhoja raunioita, juoksuhautoja tai hienoja näköaloja on itse tullut löydettyä kartan kanssa liikkuessa.

– On vapauttava tunne huomata, että kartan kanssa kykenee liikkumaan tuntemattomassa ympäristössä ilman pelkoa eksymisestä. Kaupunkisuunnistuksessa et tarvitse mitään erikoisvarusteita etkä likaannu – mutta rohkeutta uuden löytämiseen on syytä olla!

Kilpailuissa voi itse päättää, miten tavoitteensa asettaa. Kuinka kauan suoritukseen kuluu aikaa, voi merkitä eri asioita harraste- ja kuntoliikkujalle, mutta uusia asioita oppii ja kokee silti joka kerta, kun kartan kanssa liikkeelle lähtee.

Tervetuloa maailmancupin yleisökilpailuihin ja tapahtumiin Vihtiin ja Helsinkiin Senaatintorille 8.-11.6.2019.

Kuntosuunnistajan lisenssi ja vakuutus (SSL)>>

Kaupunkisuunnistus Senaatintorilla 11.6>>

Ilmoittaudu mukaan >>

Photos: Article photo by Matleena Boström 1 Mårten Boström photo Lars Rönnols 2 Mårten Boström photo Matleena Boström 3 Mårten Boström photo Gustav Nirvin

By |2019-05-25T14:25:12+00:00toukokuu 25th, 2019|Ajankohtaista|0 Comments

About the Author: