Sofia Haajanen HOGiin – ohjelmassa myös rokkia ja laatudraamaa

By Markku Sormunen 2017-06-04

Sofia Haajanen mc-kisan rastilla. Kuva: Hannu Kaasalainen

Hienoa saada sinut Helsinki O-Gamesiin. Mitä odotat tämän vuoden kilpailusta, joka suunnistetaan Nuuksion komeissa maisemissa? Ratamestarin mukaan maasto on jyrkkäpiirteisempää ja pääosin myös edellisvuotta pienipiirteisempää, ja karttakin on uusi.

– Kun on kaksi kuukautta juossut näyttökisoja maailmancuppiin ja MM-kisoihin, niin on erityisen ihanaa päästä kilpailemaan kisoihin, jotka ovat todella hienossa maastossa ja aina hyvin järjestetyt, mutta joiden tulos ei ratkaise kauden kohtaloa. Kilpailen näissä HS:n alkukesän kansallisissa joka vuosi, jos vain mahdollista. Kisat ovat kansalliset, jotka on järjestelyiltään isojen kisojen tasoiset, mutta ilmapiiriltään lomamieliset.

Kerroit twitterissä, että näyttökisat olivat tällä kertaa kohdaltasi bluesia, mutta millaista saundia olette virittelemässä tämän vuoden Venlojen viestiin? Viime vuonnahan SK Pohjantähti juoksi upeasti kolmanneksi.

-Näyttökisat olivat osaltani mollivoittoiset, joten MM-kisat jäävät tänä vuonna käymättä. Parin viikon päästä kilpailtava Venlojen viesti on motivoinut aina, ja nyt ajatukset on suunnattu täysillä sinne! Kisa tulee olemaan tiukka ja kova, kuten edellisinäkin vuosina. Halu onnistua Venloissa on koko joukkueella kova! Venloissa me rokataan. HOG on hyvä valmistautuminen Venloihin, vaikka maasto ei ihan Joensuu Jukolan tyyppimaasto olekaan. Numerolappu rinnassa saa kuitenkin tehtyä keskittyneemmässä tilassa kovia suunnistuksia ennen kuin alkuviikosta siirryn kohti Joensuuta ja Venlojen mallimaastoja.

Urheilijan lepo ja palautuminen on aina kiinnostava aihe. Haluatko kertoa, miten lataat akkujasi kovan kisarumban jälkeen?

-Palautuminen on tärkeä osa urheilijan jokapäiväistä elämää, joka saattaa kuitenkin helposti täyttyä kaikista käytännön rästihommista tai koulutehtävistä. Onkin tärkeää osata välillä vain olla ja möllöttää, eikä suorittaa lepoa. Olen sarjojen ja elokuvien suurkuluttaja, joita katselen treeniväsyssä sohvalla makoillen. Laatudraama on sopivaa vastapainoa omalle huonolle huumorille. Olen myös hyvän ruoan ystävä. En käy ulkona syömässä jatkuvasti, mutta  mielummin käyn harvemmin ja hyvässä paikassa kuin usein ja huonommassa. Kisakauden jälkeen ensitöikseni matkustan aina käymään kotikaupungissani Oulussa, jossa asuu iso osa isosta perheestäni.