Maija Sianoja on mukana maailmancupin avauksessa

//Maija Sianoja on mukana maailmancupin avauksessa

Maija Sianoja on mukana maailmancupin avauksessa

MS Parman Maija Sianoja kilpailee maailmancupin avauksessa Vihdin Tervalammella 8.-9. kesäkuuta. Tuolloin kisataan keskimatkan ja takaa-ajon maastomatkat. Turusta Tervalammen kilpailukeskukseen on matkaa vain tunnin verran.

-Viime vuonna pääsin kiertämään maailmancupeja ulkomailla, mutta tänä vuonna ensimmäiset maailmancup kisat ovat lähempänä. Mikäli valinta joukkueeseen käy, on kisoihin vain puolentoista tunnin matka kotoa.

-Edellisen kerran olen kisannut kotimaan maailmancupissa 2014 Imatralla, jossa juostiin vain sprinttiä. Maailmancup kisat kotimaassa on aina hieno juttu, vaikka sinällään kisat ovat samanlaisia maasta riippumatta.

Suomessa kaikki on kuitenkin Maijan mukaan tutumpaa, kuten vaikkapa maastotyyppi ja kartoitustyyli. Kisoihin matkustaminenkin on helpompaa.

-Kotiyleisön edessä on erityistä kilpailla, kannustusta tulee varmasti enemmän kuin ulkomailla ja voi nähdä myös tuttuja kasvoja maaliviitoituksen varrella. Maailmancup on mahdollisuus päästä testaamaan kuntoaan ulkomaisia kilpasiskoja vastaan ja annetaan kisoissa varmasti myös jo näyttöjä suomalaisten kesken tulevia MM-kisoja ajatellen.

(Artikkelikuva: Maija Sianoja, kuvaaja Touho Häkkinen)

By |2019-06-01T17:31:40+00:00kesäkuu 1st, 2019|Ajankohtaista|0 Comments

About the Author: