HOG kuntosuunnistuksen Venlat ja Jussit

By Markku Sormunen 2017-06-10

Siskokset K et K valmistautuu Venlojen viestiin

Kuntosuunnistusradoille starttasi ensimmäisen kisapäivän aurinkoisissa olosuhteissa noin 250 suunnistajaa. Taitojaan vaativilla kilpatason radoilla viritteli myös Joensuun Jukolaan tähtäävä Venla-joukkue Siskokset K&K. Joukkueeseen kuuluvat siskokset ja siskosten äiti, joka on puolestaan toisen ”venlan” sisko. Suunnistuskokemusta ei joukkueella ole paljoa, mutta intoa täynnä ja hymy huulessa lähti Siskokset K et K rasteja hakemaan. Onnea Joensuun Jukolaan!

Kuntosuunnistuksen lähtöpaikalta löytyi myös iloinen Joensuuhun lähtevä viisikko. Vaativille radoille lähdettiin harjoittelemaan Jukolaa varten. Hyväntuulinen joukkue ehti poseeraamaan juuri ja juuri kuvaajalle, sillä metsän vehreään kylpyyn näytti olevan kova kiire.

Myös huomenna on tarjolla kisatason ratoja ja lisäksi helpohko n. 3 km:n rata, joka tukeutuu selkeisiin maastokohteisiin, lammen- ja järvenrantoihin sekä ulkoiluteihin.

Tärkeää on maltti ja keskittyminen alusta lähtien suunistukseen. Jos tuntee hieman epävarmuutta, kannattaa edetä rauhassa ja keskittyneesti. Ylivoimaiseksi käyneestä rastipisteestä ei kannata huolestua. Kiinni kartalle ja sitten vaikkapa seuraavalle rastille. Oppia ikä kaikki. Perusasioita ovat kartanluku ja kompassin käyttö, jolloin kartta pysyy aina oikein päin kädessä. Nyt on hyvä tilaisuus Jukola-kenraaliin etsien maastosta olennaisia kohteita, joihin eteneminen tukeutuu. Maastossa liikkuu paljon muitakin kuntoratojen suunnistajia. Kysy rohkeasti apua, jos sitä tarvitset. Kisakeskuksessa auttavat kokeneet kisajärjestäjät jo ennen reitille lähtöä.

Tervetuloa mukaan sunnuntain kuntosuunnistukseen!