HOG on ratamestarille unelmatehtävä

//HOG on ratamestarille unelmatehtävä

HOG on ratamestarille unelmatehtävä

Oletko koskaan ajatellut, mitä on ratamestarin arki? Janne Heikkinen (artikkelikuva) on miettinyt asiaa monta vuotta ja pohtinut, miten olisi mahdollista saada juuri se täydellinen ja maastoon sopiva rata tietylle kilpailulle.

”Olen aikaisemmin tehnyt ratoja Aberdeenin yliopiston suunnistusseurassa Skotlannissa. Muutettuani sieltä takaisin Suomeen viime kesänä, halusin mukaan vuoden 2019 Helsinki O-Gamesin (HOG) ratamestariryhmään. Kun sitten pääsin ryhmään, huomasin että tämän kesän HOG tuo lisäjännitystä minulle, sillä maastossa suunnistaa samanaikaisesti maailman eliitti. Ylimääräisenä konkreettisena haasteena on ollut ratojen asettelu maailmancupin ratojen ympärille. Kokonaisuudessaan tämä prosessi on ollut pitkä mutta silmiäavaava ja hauska, enkä vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään!”

Lauantaina juostaan HOG:ssa Mikko Laakson suunnittelemia keskimatkan kilpailuja ja vastaavasti sunnuntaina Janne Heikkisen pitkänmatkan kilpailuja. Maasto on tyypiltään samantapaista kuin tämän vuoden Jukolan ja Venlojen viestin maasto Kangasalla.

”Jukolan Viesti kolkuttaa ovelle viikko HOG:n jälkeen, joten haluan tarjota kilpailijoille sitä, mitä Kangasalla voi odottaa – pitkiä ja haastavia ratoja”, Janne Heikkinen kertaa ratasuunnitelmiaan.

HOG:ssa suunnistustehtävät painottuvat rytmitykselle. Tarjolla on pitkiä reitinvalintavälejä, joita edeltävät ja seuraavat vaativat lyhyet rastinotot, joten suunnistaja ei pääse helpolla missään kohdassa – maalissa saa huilata!

”Ratojen suunnittelussa kiinnitän mahdollisimman paljon huomiota maastoon ja juoksukelpoisuuteen. Haluan tarjota kisailijoille parasta mahdollista.”

Mikko Laakso

By |2019-04-12T01:34:43+00:00huhtikuu 11th, 2019|News|0 Comments

About the Author: